Tobbo Galleri ställer ut Transformationer av Fredrik Rollenhagen. Vernissage den 12/6.

”I dessa målningar har jag intresserat mig för rörelse och förvandling. Intuitionen har fått styra – varelser har dykt upp ur färgen, på samma sätt som de kan visa sig för ögat i förbipasserande moln.

Kanske har de en historia att berätta eller så vill de bara visa att de finns.

Fokus har legat på färg och ljus och jag har försökt lämna målningarna innan motivet blivit självklart. Mitt hopp är att de ska fortsätta sin transformation tillsammans med vem som än betraktar dem.”

Fredrik Rollenhagen är uppväxt på Söder i Stockholm och har främst arbetat med film men på senare år hittat tillbaka till måleriet.

”Målandet ger mig möjligheten att arbeta mer organiskt och impulsivt. Det finns en fantastisk frihet i att arbeta med färg och ett fåtal enkla verktyg och samtidigt känna att det är nog för att uttrycka det som finns inom en.”

Fredrik målar främst med oljefärger men även med akryl.