Jag kom med flyget kl 5 på morgonen. Eftersom jag inte sover särskilt väl på flygplan var jag såklart lite trött men inbillade mig att jag skulle kunna hålla mig vaken hela dagen. Jag hade inte bråttom och tänkte därför ta tåget, men det började gå först halvsju så det blev taxi istället. Väl på hotellet fick jag mitt rum på direkten och behövde inte vänta till kl 3 eller vad det nu brukar vara. Det var skönt. Då kunde jag blaska av mig en aning och lämna väskan.

Jag tog med kameran och promenerade i närheten, kollade på alla hus och folk. Jag var i en park där folk spelade spel, Qui Gongade och några hade egna instrument och lirade. Söndagsnöje för kineser. Eller vissa av dem iaf. Jag hoppade in i en taxi och åkte till den förbjudna staden. Det var ganska mycket folk så jag gick inte in, men jag promenerade runt där en del och åkte sen tillbaka till hotellet. Och somnade.

Ett par timmar senare var jag ganska groggy, men tvingade mig upp för att hålla hyfsad ordning på dygnet. Och ut igen. Nu till en liten sjö som heter HouHai där folk glider runt i hyrda båtar. Runtom är det fullt av restauranger varav flera av dem hade egna band eller trubadurer. Valde att äta burgare på ett ställe där. Mycket gott.

Därefter till hotellet eller snarare mittemot hotellet där jag fick välbehövlig fotmassage innan sovdags.

Större delen av dagen funderade jag på hur jag kunde vara så dum att åka iväg så länge. Visst det ÄR väldigt kul att se nåt nytt, men hur kul kan det vara i en månad?…